gototopgototop
Sfaturi despre relatii

Sfaturi in dragoste Probleme in dragoste? Vedeti aici sfaturile specialistilor sau de ce nu, cereti un sfat chiar acum! Specialistii sau publicul vor gasi solutii pentru problemele dvs. sentimentale!

Nu gasesc nici specialistii solutia la problema dvs? Sa lasam publicul sa decida care este cea mai buna solutie pentru dumneavoastra.

Cere un sfat chiar acum

Duminică, 03 Aprilie 2011 10:48

Dăruieşti şi ... câştigi!

Scris de Roxana Rotaru

 

            Cu siguranţă fiecare dintre noi a primit ca învăţătură de-a lungul vieţii că pentru a primi trebuie să dăruieşti şi tu.

 

            A ne întreba dacă suntem altruişti sau egoişti în felul nostru de a dărui poate fi un punct de plecare. Căci există o premiză de fiecare dată când facem un gest aşa-zis altruist. Sensul noţiunii de a dărui a avut la început numai sensul de a ajuta şi de a oferi ceva cuiva fără a aştepta nici o recompensă ulterioară sau, poate,  nici măcar un mulţumesc. Asemănător devotamentului proverbial întâlnit în cazul animalelor de companie.

            Iar acest devotament se poate manifesta doar în cazul în care iubirea este pista de lansare a gestului altruist. Dacă analizăm la rece iubirea maternă sau a unui îndrăgostit ar părea nebuneşti actele de care ar fi în stare pentru persoana spre care se îndreaptă acestea. Cine nu a trăit măcar o dată această văpaie ce uneori orbeşte nu poate înţelege. Bucuria înălţătoare pe care o simţim că se revarsă asupra noastră inconştient este binele însutit ce ni se întoarce.

            Mai există şi situaţia în care oferi, faci sau spui ceva ce aduce un bine unei persoane sau chiar unui grup din politeţe sau din obiceiul deprins prin educaţie de a fi bun şi altruist. Însă în subconştient se aşteaptă ceva în schimb şi acest lucru se poate uşor observa căci nu se simte acea bucurie a dăruirii ci o frustrare dacă în schimbul „cadoului” nu s-a primit nimic.

            În orice baricadă ne-am situa, a dărui înseamnă a fi omenos iar această calitate e ceea ce ar trebuie să ne definească şi pentru care trebuie să luptăm să ne rămână proprie, chiar şi cu puţin efort şi exerciţiu în speranţa că, vreodată, ni se va potrivi ca o mănuşă.

           

Miercuri, 09 Martie 2011 20:17

Fidelitate sau datorie?

Scris de Roxana Rotaru

            Orice relaţie de iubire se construieşte pe 3 piloni de bază: dragoste, comunicare şi fidelitate. Şi dacă în stadiul de început al relaţiei, dragostea care orbeşte pare a fi singurul lucru ce contează, cu timpul ceilalţi doi capătă o importanţă de neimaginat.

Duminică, 27 Februarie 2011 13:31

Nuanţe de gri

Scris de Roxana Rotaru

 Este imposibil ca în aglomeraţia din jurul nostru, din autobuz sau magazine, sa nu surprindem frânturi de discuţii între prieteni, faţă în faţă sau la telefon. Şi nu de puţine ori putem să conturăm întregul tablou al situaţiei din doar câteva cuvinte.

Sâmbătă, 12 Februarie 2011 10:10

Mă iubeşte, nu mă iubeşte?

Scris de Roxana Rotaru

 “Te iubesc! Eşti sensul vieţii mele şi bucuria mea din fiecare zi!”

 Atât era ea capabilă să audă şi să vadă în ochii lui. Acestea erau şoaptele ce-o învăluiau şi o purtau mereu ca într-un vis feeric către El.

Luni, 31 Ianuarie 2011 12:47

Răspunderea pentru propria fericire

Scris de Roxana Rotaru

     Starea de bine este una interioară, care nu are nicio legătură cu exteriorul, pentru că ea se petrece numai în sufletul şi în mintea noastră.

     Am fost învătaţi cu toţii să urmăm în relaţiile noastre cu ceilalţi un anumit circuit: eu încerc să îţi împlinesc ţie dorinţele, caut să te fac fericit(ă), tu te simţi bine şi împlinit(ă) şi poate astfel îmi vei întoarce şi mie dragostea pe care o aştept prin tine, care să mă facă şi pe mine să mă simt iubit(ă). Un astfel de traseu al paşilor necesari împlinirii sufleteşti poate fi însă frustrant şi dureros.

 

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare