gototopgototop
Sanatate
Sanatate

Sanatate (3)

Luni, 21 Februarie 2011 18:08

Două inimi, un singur suflet

Scris de Radu Grigoras

   În general, această sintagmă ne duce cu gândul la un cuplu fericit, însă, în acest caz, va trebui să abandonăm sensul conotativ al expresiei și să privim lucrurile ad litteram.
   Chirurgii de la Centrul Universitar San Diego, California au realizat cu succes un transplant de inimă extrem de rar întalnit, la un pacient suferind de insuficiență cardiacă. Intervenția chirurgicală, denumită "transplant de inimă heterotopic", constă in atașarea unei inimi sănătoase la cea bolnavă, pentru a-i susține activitatea de pompare a sângelui în organism.

Aproximativ 1,3 milioane de oameni din Europa vor muri de cancer în acest an, conform unui nou studiu.

Cifra se bazează pe un nou model matematic folosit pentru estimarea mortalității cauzată de cancer.
Noul model matematic folosește date privind decesele cauzate de cancer în Europa între anii 1970- 2007 , calculează media anuală a deceselor anterioare și estimează victimele cancerului la sfârșitul anului 2011.

Duminică, 06 Februarie 2011 17:57

Obezitatea, o epidemie globală

Scris de Daily Iasi

Studiile efectuate de cercetătorii de la Imperial College London împreună cu cei de la Universitatea Harvard, publicate în jurnalul medical The Lancet, arată ca obezitatea globală s-a dublat între anii 1980 și 2008.

În 2008, 9,8% dintre bărbați și 13,8% dintre femei, adică mai mult de jumătate de miliard de adulți, au fost declarați obezi, cifre calculate după Indicele de masă corporală (Body Mass Index).

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare