gototopgototop
Marţi, 06 Septembrie 2011 13:56

FENG SHUI: PROSPERITATE ŞI ARMONIE

Scris de  Roxana Florescu
Evaluează
(0 voturi)

Feng Shui este ştiinţa prin care se pot studia şi îmbunatati energiile mediului înconjurator, cât şi atmosfera şi bunăstarea locuinţei personale.

Stiinţa chinezească îşi trage originile din Hong Kong, capitala Feng Shui-ului, fiind descoperită cu 6.000 de ani în urmă. Cu toate acestea, iată că, arta prin care stiinţa energiei a fost adusă la un nou nivel, a rezistat până în zilele noastre, devenind din ce în ce mai cunoscută şi practicată în întreaga lume.

 

     Caracterizându-se prin elementele de vânt şi apă, Feng Shui lucrează cu forţe şi energii vizibile sau nevăzute asupra vieţii omului, cât şi a mediului ce ne înconjoară.

În cazul în care sunteţi pregătiţi să vă schimbaţi viaţa, practicarea Feng Shui-ului este cea mai potrivită soluţie. Dacă înca mai sunteţi nesiguri asupra conceptului, aflaţi că oameni de succes, ca Donald Trump sau Oprah Winfrey au practicat si practică în continuare arta feng-shui-ului, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Fie că este vorba de mediul inconjurator, locuinţă sau biroul de la serviciu, va trebui să consultaţi un specialist în arta feng shui-ului, care vă va indruma spre urmatorii paşi care trebuie realizaţi. După o analiză amănunţită a locului, transformările pot începe, iar dumneavoastră vă veţi putea bucura de schimbarile produse.

Nu uitati însa, că, pentru a funcţiona, nu doar exteriorul contează. Gândirea şi energia pozitivă din interiorul fiecărei persoane îşi pune amprenta asupra încaperii locuite.

     Un alt factor important, de luat in seamă, ţine de cele 5 elemente ale Feng Shui-ului: Lemnul, Focul, Pământul, Metalul şi Apa. Pornind de la aceste elemente, se poate incepe organizarea locuinţei, pentru obţinerea unei atmosfere plăcute.

Iată câteva sfaturi utile pentru cei care încă nu au avut parte de ajutorul unui specialist în domeniu:

  • Cu cât mai multe plante, cu atât mai bine. În situatia în care se usucă, acestea trebuie înlocuite.
  • Dormitorul să fie cât mai liber, fără prezenţa unui televizor,(pentru un somn liniştit si o mai buna întelegere cu partenerul de viaţă) iar în jurul patului să fie suficient loc pentru acces.
  • Evitaţi culorile închise, pentru amenajarea încaperii, în special al dormitorului, excepţie făcând partea nordica a locuintei.
  • Folosiţi mobilă cu colţuri rotunde.
  • Găsiţi un loc doar pentru dumneavoastră, unde vă puteţi relaxa şi reculege, fără a fi deranjaţi.

Câteva sfaturi pentru designul exterior, ca de exemplu, amenajarea unei grădini, sunt:

  • Folosirea pietrelor special recomandate pentru astfel de decoraţiuni.
  • Folosirea unei mici fântâni sau orice altceva ce poate semăna cu un râu sau apă curgatoare.
  • Folosirea culorilor vii, spre exemplu cele de galben, violet, portocaliu, roz sau roşu.
  • Accesul luminii, dinspre partea de sud. Acest fapt va duce la armonie şi evitarea problemelor şi neînţelegerilor cu persoanele din jur.

Aşadar, conform acestor tehnici, prin care energia negativă poate fi îndepărtată  cu ajutorul câtorva reguli de Feng Shui, vă puteţi bucura de mai multe momente plăcute şi de o nouă stare sufletească.

 Feng Shui este mai mult decat o modă  sau un concept de design interior: este calea spre o viaţă mai liniştită şi mai bogată  in linişte sufletească şi armonie.

Folosită corespunzator, arta energiei vă poate schimba chiar şi personalitatea, viziunea asupra vieţii şi modului în care alegeţi să traiţi.

Ultima modificare în Miercuri, 07 Septembrie 2011 11:07

2 comentarii

Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare