gototopgototop
Radu Grigoras

Radu Grigoras

Website URL:

Duminică, 27 Februarie 2011 15:51

Computerul care încape într-un ochi

O echipă de cercetători de la Universitatea din Michigan a reușit sa construiască un prototip de computer miniatural având dimensiuni milimetrice. Sistemul de calcul, nedenumit incă, va avea, pentru început, aplicații în domeniul medical, dar cercetătorii speră ca pe viitor sa fie omniprezent în viața omului, conform legii lui Bell, un corolar la legea lui Moore.

Luni, 21 Februarie 2011 18:08

Două inimi, un singur suflet

   În general, această sintagmă ne duce cu gândul la un cuplu fericit, însă, în acest caz, va trebui să abandonăm sensul conotativ al expresiei și să privim lucrurile ad litteram.
   Chirurgii de la Centrul Universitar San Diego, California au realizat cu succes un transplant de inimă extrem de rar întalnit, la un pacient suferind de insuficiență cardiacă. Intervenția chirurgicală, denumită "transplant de inimă heterotopic", constă in atașarea unei inimi sănătoase la cea bolnavă, pentru a-i susține activitatea de pompare a sângelui în organism.

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare