gototopgototop
Joi, 03 Martie 2011 12:51

Prima impresie despre iPad 2

Scris de  Ovidiu Porumb
Evaluează
(0 voturi)

 Așa cum se vehiculase în mass-media, Apple a lansat ieri a doua sa generaţie de tablete pc. Steve Jobs, directorul executiv al companiei, a fost de faţă la eveniment și a “avertizat” audienţa, încă de la început, că dorește să prezinte “un produs minunat”.

   Deși majoritatea publicaţiilor speculau asupra îmbunătăţirilor cu care va veni iPad 2, upgrade-ul suferit de tableta pc se ridică peste așteptările celor mai optimiste previziuni. Spre deosebire de predecesorul său, iPad 2 dispune de:

  • un procesor (CPU) dual-core, la o frecvenţa de 1Ghz, din gama A5, care este de două ori mai rapid decât cel de pe iPad, având, însă, același consum de energie
  • un procesor grafic (GPU) îmbunătăţit, de asemenea, mai rapid decât cel anterior, de nouă ori
  • 2 camere foto/video, așezate pe ambele feţe ale tabletei; cea frontală, care dispune de o rezoluţie VGA, are scopul de a fi folosită pentru videoconferinţe FaceTime, iar cea de pe spate are capacitatea de a stoca clipuri video în format 720p HD
  • un giroscop preluat de la telefonul iPhone 4
  • ieșire video HDMI, în format 1080p Full HD
  • dimensiuni reduse: măsoară numai 8.8 milimetri în grosime și cântăreste aproape 600 de grame, cu 33% mai subţire decât iPad și cu 100 de grame mai ușor.

   Tot referitor la design, noul produs va veni atât în varianta pe negru, ca până acum, dar va fi disponibil și pe alb, încă din prima zi, după cum au ţinut să precizeze oficialii companiei.
   La capitolul asemănări, iPad 2 a preluat de la fratele mai mare autonomia bateriei, de 10 ore, în utlizare, si de o lună, în modul stand-by. De asemenea, display-ul a rămas același, nefiind înlocuit, așa cum sperau mulţi analiști.

   Noua tabletă pc de la Apple va fi disponibilă în magazinele din Statele Unite începând cu data de 11 martie, iar la nivel internaţional, din 25 martie, când va ajunge și în alte 26 de ţări. Din păcate, Romania nu se află pe această listă.
   Preţurile anunţate sunt de 499 de dolari, 599 de dolari, respectiv 699 de dolari pentru versiunile Wi-Fi de 16Gb, 32Gb si 64Gb. Modelul 3G va fi mai scump cu 130 de dolari pentru fiecare variantă.

Steve Jobs prezintă noul iPad 2:

Sursa foto: REUTERS

Ultima modificare în Joi, 03 Martie 2011 13:38
Mai multe articole din această categorie: « Lansare surpriză pentru iPad 2?
Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare