gototopgototop
Vineri, 04 Martie 2011 21:02

Tineri neinteresaţi de profilul real

Scris de  Elena Stanciu
Evaluează
(0 voturi)

În cadrul Universităşii A.I Cuza, Facultăţile de Fizică, Chimie şi Matematică duc lipsă de studenți. Numărul lor a început să se diminueze după revoluţie.

Cu toate acestea, există tineri care sunt pasionaţi de fizică, deoarece Facultatea le oferă un număr de burse care le aduc diferite oportunităţi de angajare în străinătate. Majoritatea tinerilor se tem de acest profil deoarece li se pare dificil, motiv pentru care numărul de studenţi de la Facultatea de Matematică este de 235, la Chimie 256, iar la Fizică doar 188.

În ciuda numărului redus de studenţi, laboratoarele Facultăţii de Fizică sunt foarte dotate, iar acest lucru nu ar trebui să constituie un impediment pentru proiectele de cercetare ale Universităţii.  În ciuda acestor realizări, studenţii ieşeni preferă să plece în străinătate pentru un loc de muncă mult mai bine plătit şi unde profesionalismul este respectat.

Ultima modificare în Duminică, 06 Martie 2011 12:18
Login to post comments
sus

Abonati-va la fluxul RSS Abonati-va la newsletter!In curand!!!Urmareste-ne pe Facebook!Urmareste-ne pe YouTubeUrmareste-ne pe Twitter!

 
ziare